PlasmaMade KeukenKrant

Recirkulation baseret på plasma teknologi

PlasmaMade

PlasmaMade luftfiltret er et selvrensende Recirkulationsfilter. Det indeholder fire filtertyper i et enkelt kabinet: et plasmafilter, et fiberglas filter, et elektrostatisk filter og endelig et kulfilter. Det er specielt udviklet til brug i emhætter og fjerner ikke blot typisk mados, men blandt andet også pollen og bakterier.
Den hollandske opfinder Martin van der Sluis er meget stolt af sit produkt. I dag sælges PlasmaMade filtret verden over og er også TÜV certificeret.

Van der Sluis er et kendt ansigt i branchen, ikke blot som køkkenekspert, men også som udvikler at PittCooking (komfurer indbygget i bordpladen). På et tidspunkt viste det sig, at hans søn led af allergier, så sammen med sin bror besluttede han at gå i gang med at udvikle ‘noget’, der vil forbedre luftkvaliteten i boligen. “Vi arbejdede på vores opfindelse i omkring fem år”, siger Van der Sluis. “Og resultatet er PlasmaMade filtret, et filter, der er cirka på størrelse med en stor karton kiks, og som let kan installeres i de fleste eksisterende og nye emhætter. Apparatet fjerner hurtigt alle urenheder og forurenende stoffer fra luften – mados, støv, pollen, bakterier, lugte, cigaretrøg, virusser, svamp… uanset hvad”!

Drift
Når en emhætte med et indbygget PlasmaMade filter tændes, vil oliefiltret fra selve emhætten først filtrere fedtstoffer og andre grove urenheder fra. Derefter blæses luften ind i PlasmaMade luftfiltret. Denne luftstrøm detekteres a en sensor, som derefter tænder eller slukker for PlasmaMade filtret. Afhængigt af luftstrømmen og mængden af forurenet luft, tilføjes en vis mængde ioniseringsplasma (O3). Denne ioniserede plasma (O3) fjerner O2 molekyler fra den forurenede luft, i det den nedbryder luften. Der bliver kun CO2 og vanddamp (H) tilbage. Under denne proces aktiveres fiberglasfiltret af det elektrostatiske filter. Gennem denne kollaborative proces tiltrækkes og fjernes alle frigjorte støvpartikler Den minimale mængde røgpartikler, der opstår fra denne proces fjernes så af den ioniserede plasma. Endelig renser kulfiltret luften endnu engang.

Flad model
Det oprindelige PlasmaMade filter er rundt og beregnet til indbygning i almindelige emhætter. Men udsugningsborde vinder til stadighed indpas, og den tendens har Van der Sluis også bemærket. For nogle få uger siden blev endnu en model lanceret, en flad version, der er specielt designet til udsugningsborde, og som således kan placeres bag kantlisten. Van der Sluis: “Denne flade version af PlasmaMade luftfiltret udskiller sig kun ved sin facon. Den virker stadig på samme måde om den originale runde model og tilbyder de samme fordele.

Distribution
Van der Sluis kan lide enkelthed og gennemsigtighed, hvilket begynder med selve filtret. “Alle kan installere enheden”, understreger han. “Det er virkelig et plug & play system.”
Denne samme enkelthed og gennemsigtighed afspejles i den distributionsmodel, der bruges af fabrikanten: “Vi arbejder udelukkende med importører, så vi sælger ikke direkte til hverken forhandlere eller forbrugere. Vi aftale klare betingelser med vores importører. De køber alle vores filter til samme pris og margin er mere eller mindre fastlagt for den handlende, så forbrugerprisen er mere eller mindre den samme på verdensplan”.

Fremtiden
Van der Sluis er ikke færdig med at opfinde endnu. “Vi ser stadig mange muligheder for vores PlasmaMade filter. “Man kunne for eksempel bruge apparatet på kontorer, inden for forplejningsindustrien, skoler, laboratorier… Der er så mange steder, hvor ren luft er yderst vigtig”!

Dem, der gerne vil lære firmaet og PlasmaMade filtret bedre at kende, bør deltage i en af de mange industrimesser, hvor firmaet deltager. Disse er, for eksempel, Area30 i Löhne (september) og LivingKitchen i Köln (januar). I mellemtiden kan det måske betale sig at kigge på hjemmesiden. Her forklares driftsprincippet i detaljer på en hel række forskellige sprog.
www.plasmamade.com

PlasmaMade filtret fjerner ikke blot typisk mados, men også røg, pollen, bakterier, alle mulige slags lugte, virusser, svampe osv.

Martin van der Sluis: “Forbrugeren sparer penge med en Recirkulationsemhætte, fordi den opvarmede luft sendes udenfor, og med vores PlasmaMade filter får de også ren indendørsluft oven i købet”!

PlasmaMade filtret er meget kompakt. Det kan integreres i de fleste eksisterende og nye emhætter. “Det er så let som ingenting”, understreger fabrikanten, “virkelig plug & play”.

Det originale cylindriske PlasmaMade filter fik en ‘lillebror’ i sidste måned: en flad model, der kan placeres bag kantlisten og derfor er egnet til udsugningsborde.